Logo Excerpt
My Title

EVENIMENTE

Marti: True Folk: Cristi Dumitrascu

Marti: True Folk: Cristi Dumitrascu

24.04-TrueFolk---palsma-landscape

Marți e seara dedicată muzicii – poezie, iar pe 10 aprilie cântecul ne va fi dăruit (cu noroc!) de Ovidiu Mihăilescu alaturi de prietenul Puiu Cretu.
Info & Rezervări la tel. 0727 488 087 | Intrare liberă

****
“A fi folkist nu are legatura cu inventarea unui cintec… a fi folkist inseamna a cauta sa propagi adevarul, a cauta sa exprimi problemele oamenilor de rind, a incerca sa educi si sa arati minciuna sociala, a oferi pansamente poetice, a imparti zimbete si speranta in momentele grele…” – Ovidiu Mihailescu
Folkist si poet, Ovidiu Mihailescu apartine unei noi generatii si este initiatorul unui univers in care parodia, critica sociala, dar si romantistmul si lirica inteligenta si isi gasesc loc intr-o permanenta cautare a esentialului.

A debutat in anii ’80 in “Cenaclul Voua” si “a fost remarcat” la Festivalul “Om Bun”, dupa anul 2000 a revenit in muzica folk cu un aer proaspat.
In 2004 a demarat cu Eugen Avram proiectul “Zona de mijloc” menit sa promoveze generatia de mijloc a folkului, o generatie care datorita “dezordinii sociale” din anii ‘90 a ramas in umbra.
Din 2005 zona s-a transformat in Gashkademia de folk, o grupare deschisa oricarei generatii si menita sa promoveze folkul in rindul tinerilor. Concertele Gashkademiei din Bucuresti au ramas o constanta …la Casa Eliad,la Big Mamoo,la Culb A, la Clubul Spice sau Crossroads 100 folkul de calitate a scos la lumina oameni ca Alina Manole, Walter Ghicolescu.
In 2007 a lansat albumul “Cowboy-ul Nelu”, cu tenta parodica, sociala, cu mesaj puternic orientat impotriva prostului-gust si valorilor indoielnice.
Din 2008 pana in 2013 la Radio3 Net – de luni pina joi de la 18-20 – modereaza singura emisiune dedicata folkului numita “Folkweb”, iar faptul ca Florian Pittis l-a acceptat in echipa 3 Net a fost si ramas o mare bucurie.

Va asteptam!